Jelvényszerző túrák

Ezen oldal jelentőségét én ott láttam meg, hogy 2003-ban befejeztük az ország legnagyobb kerékpáros körtúráját, az Országos Kerékpáros Körtúrát, s megkérdeztük magunktól, hogy van-e még hasonló túramozgalom az országban. Alapos keresgélés és levelezést követően sikerült is felkutatni jó pár ilyen túrát (jelenleg 59-et), s ezeket kívánom most közszemlére tenni. Az oldalon általában kerékpárral végigjárható túramozgalmak találhatóak meg, de azért megtalálhatóak a terepen járható túramozgalmak is, melyeket jelzek a leírásban. Mindegyik túránál megtalálható majd az a dátum, mikor mi is bejártuk, s ígyekszem a kapott jelvényeket és okleveleket/emléklapokat is felrakni kedvcsinálásképpen.
Vannak dolgok amik nem változnak. Így van ez ezen az oldalon is. Itt is igyekeztem térképvázlatokkal, lehetőség szerint minnél több információval szolgálni, hogy gördülékenyebben menjen másoknak a túrázás. Ha már bejártuk, úgy a készített képeket is felteszem, valamint a saját tapasztalatokat is közzé teszem.
Azokról a jelvényszerző túrákról, melyeket itt közzétettem készítettem egy összesítő oldalt, melyek a pecsételési/éríntési pontokat sorolja föl névsorban. Található itt még olyan túra is, mely NEM kerékpáros, de pecsétjük alkalmas más túrák igazolására is. Most is "gombok" segítségével tudsz navigálni a túrák között. Jó mazsolázást, és túrázást!
Megjegyzés: A pipák értelemszerűen a már bejárt jelvényszerző túrákat jelölik. A bejárás sorrendjében közlöm a pipáltakat, a többi általában az igazolófüzet megszerzésének sorrendjét jelenti, nem pedig a bejárási sorrendet!


"Tiszántúl 800" {Folyamatban}


Somogyi várak {Folyamatban}
Tolnai várak {Folyamatban}

* A szürke színű túrákat nem ajánlom, mert kiírója nem megbízható.

Tóth Péter ThPT 2011. szeptember 30.